Thursday, February 11, 2010

Shareapic ialah laman untuk menyimpan gambar dimana mereka akan membayar kepada anda apabila anda memuat naik gambar-gambar dan berkongsi gambar-gambar tersebut. Anda boleh memuat naik gambar tanpa had bagi bilangan gambar dan juga saiznya.

Sama seperti laman web yang memberikan perkhidmatan menyimpan gambar, Sharepic menawarkan perkhidmatan menyimpan gambar PERCUMA dan anda boleh memaparkan ke laman web yang lain seperti MySpace, Blogger, Facebook dan lain-lain. Pembayaran akan dibuat kepada anda apabila duit anda telah mencapai $20.00 dan dibayar terus ke akaun Paypal anda.


Jadi, berapakah bayaran yang akan anda terima bagi setiap paparan gambar tersebut. Di sini saya membuat contoh pengiraan mudah :

  • Katakan Sharepic ingin memberikan $1000 kepada pengguna yang berdaftar dan terdapat 5000,000 gambar yang dipaparkan pada bulan tersebut. Maka, setiap gambar yang dipaparkan bernilai $0.0002, bermaksud $0.2 bagi setiap 1000 paparan gambar. Jika anda mempunyai forum atau blog yang trafik pengunjungnya yang tinggi, maka bayangkan jumlah pendapatan tambahan anda bagi bulan tersebut. Lumayan jugak kan?

Disamping gambar yang anda kongsi pada blog anda itu, anda juga boleh mengabungkan kod Adsence pada gambar tersebut. Apabila pengunjung klik pada iklan tersebut, anda turut mendapat duit juga. Anda juga boleh mengajak rakan dan pengunjung untuk menjadi ahli Sharepic. Setiap rakan yang berdaftar, anda akan menerima 10% keuntungan selamanya.

Maka anda boleh mendapat duit dengan 3 cara dengan menggunakan Sharepic ini iaitu : jumlah paparan gambar, Adsence dan program pengumpul ahli berdaftar. Maka, daftarlah sekarang dan mulalah mengumpul duit.....Klik ikon di bawah untuk mendaftar....

0 comments: